Bruidsparen vestigen record in Goirle

Zondag 21 november 2022 verzamelden zich zo’n 180 bruidsparen in CC Jan van Besouw voor een feestelijk concert. Ze kwamen daar op uitnodiging van het gemeentebestuur van Goirle, omdat ze in de periode van september 2019 tot en met augustus 2022 een 50-, 60- of 65-jarig huwelijksjubileum vierden. Dit traditionele gebeuren werd de afgelopen jaren wreed onderbroken door de coronapandemie. Vandaar dat nu een inhaalslag werd uitgevoerd die leidde tot dit recordaantal van 180 bruidsparen in een vol CC Jan van Besouw. Tijdens het concert speelde het Orkest Hart van Brabant onder leiding van dirigent Maarten Jense en met medewerking van zangeres Janneke de Beer, een aantal muzikanten van de Dutch Pipes and Drums (doedelzak en trom) en vier danseressen van de Highland Dancing Group. Ton Haen verzorgde als vanouds de achtergrondillustraties bij de muziek. 


Afgaand op de reacties na afloop van de bruidsparen en het aanwezige bestuur van de gemeente Goirle werd een mooie show uitgevoerd. De rode draad in het muzikale programma was Keltische muziek met bekende nummers als Danny Boy, Auld Lang Syne, Molly Malone en natuurlijk Amazing Grace (“Waarheen…”). Daarnaast werden muzikale uitstapjes gemaakt naar andere landen en genres zoals klezmermuziek, jazz, polka en een dans uit Oekraïne.


Voor de nazit in de foyer was er genoeg gespreksstof. Behalve het concert waren er ruim 9000 huwelijksjaren om na te bespreken. Volgend jaar weer, maar het zal moeilijk worden het record te verbreken. Want ook in ons mooie theater Jan van Besouw geldt “vol is vol”.

Klik hier voor meer informatie over SponsorKliks

Laatste nieuws